Adresse:
Rådhusplassen 19, 1430 Ås

Tlf: 481 34 565

KLASSE A1/A2/A

NESTE MC-KURS AVHOLDES onsdag 28.02.2018 kl.17.00 SE UNDER "KURSPÅMELDING" FOR MER INFO!

Haralds Trafikkskole er Follos største innen MC-opplæring. Vi tilbyr undervisning i klassene A1, A2, A, samt utvidelse fra en klasse til en annen.

Kort om opplæringen

Hvis du er under 25 år og skal starte kjøreopplæring på MC, må du enten ha gjennomført trafikalt grunnkurs eller inneha førerkort i en annen førerkortklassse. Er du over 25 år, kan du begynne kjøreopplæring uten trafikalt grunnkurs, men du må ha gjennomført førstehjelpskurs og mørkekjøringskurs før eventuell førerprøve. Videre må du, uavhengig av alder og klasse, gjennomføre et obligatorisk MC-kurs, før du kan starte den praktiske delen av opplæringen. MC-kurset er et teoretisk kurs på ca 4 skoletimer.

Til alle kjøretimer må gyldig legitimasjon og evt. trafikalt grunnkursbevis medbringes.

Alderskrav for å ta førerkort i de ulike klassene

A1: 16 år
A2: 18 år
A 24 år (evt. 2 år med A2 førerkort)

Obligatorisk opplæring

Undervisningen skjer trinnvis og hvert trinn inneholder obligatoriske øvelser som må fullføres før man starter på et nytt trinn. De øvelsene som er obligatoriske er:
  • Trinnvurdering trinn 2
  • Trinnvurdering trinn 3
  • Sikkerhetskurs på bane (klasse A og A2)
  • Sikkerhetskurs i trafikk (klasse A1)
  • Sikkerhetskurs på veg
Obligatoriske øvelser vil som regel måtte suppleres med ordinære kjøretimer.

Bekledning/utstyr

Fullt utstyr kan leies til en engangssum på kr 600,- for hele opplæringsperioden. Lån av utstyr til første time er gratis.

Teori

Vi vil anbefale alle elever å lese teorien så tidlig som mulig i opplæringsfasen, da man på den måten får større utbytte av undervisningen. Vi får heller ikke bestilt førerprøve før teoriprøven er bestått. Teoriprøven tas på nærmeste trafikkstasjon (Drøbak) som "drop-in" på dagtid. Se www.vegvesen.no for informasjon om åpningstider.

Til teoriprøven anbefaler vi boka "Veien til førerkortet - MC", utgitt av ATL. Du kan også ta ulike tester på nettet for å se hvordan du ligger an før prøven.

Generelt

På www.vegvesen.no kan du søke om førerkort, gi trafikkskolen fullmakt til å bestille førerprøve for deg, samt få svar på andre spørsmål du måtte ha ang. kjøreopplæringen. Søknad om førerkort må være innsendt og ferdig behandlet før teoriprøven kan avlegges.

For påmelding til MC-kurs - se under "kurspåmelding"! Dersom du ønsker å bestille kjøretimer eller har andre spørsmål, kan du nå oss på telefon 481 34 565 eller på aas@haraldstrafikkskole.no.legges.

Førerkortklasser